To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
koronavírus_totalis.jpg

MASZKOK VÍRUS ELLEN

A részecskeszűrő félálarcok, eldobható légzésvédők szabályozása eltérő a világ különböző pontjain. Járványos helyzetekben legtöbbször a különböző szabványoknak való megfelelőség az, ami alapján kategórizálhatóak a maszkok.

Az általunk leginkább ismert teljesítmény követelmény az FFP2, FFP3. Az FFP2 előírásaihoz viszonyítva nagyon hasonlóan viselkednek azok a légzésvédők amelyek a KN95-nek, N95-nek, P2-nek, DS-nek felelnek meg.

Az összehasonlítás alapján úgy tekinthető, hogy a kínai KN95, az AS/NZ P2, Korea 1. osztály és a Japán DS FFR légzésvédői bioaeroszolok szűrését tekintve (pl. vírusok), »egyenértékűek« az amerikai NIOSH N95 és az európai FFP2 légzésvédőkkel .

Mi most egy kiváló minőségű KN95-ös maszkot ajánlunk  Önöknek.

Megérkeztek a légzésvédő maszkok!

Válassza a minőséget!

DSC05002.JPG
legzesvedo_maszk_kn95.jpg
ffp2_maszk.jpg

Kérdések - Válaszok

Mikor kaphatom meg a megrendelt a maszkot?
Minden héten érkezik 10-15.000 maszk, a megrendelések alapján sorba rakjuk az igényeket. 
 

Mosható-e a maszk?
A légzésvédő maszkok nem moshatók. A mosási lehetőséggel kecsegtetés egy üzleti fogás. Ami mosható az maximum valamilyen szőtt anyagból varrt termék lehet de az nem egy KN95-ös vagy FFP2-es maszk. A mosás egyébként teljesen ellentmond azoknak a higiéniai elvárásoknak, előírásoknak amit a vírusokkal szembeni védekezés során az egészségügyi szervezetek megfogalmaznak. Senkinek sem javasoljuk a maszkok mosását, hiszen a védőeszköz külső felületén megtapadó kórokozók átkerülhetnek más felületre, kézre, ruházatra, másik eszközre és legrosszabb esetben a maszk belső felületére is.
 

Fertőtleníthető-e a maszk?
Vegyi anyagokkal történő fertőtlenítés nincs jó hatással maszk anyagára. Az ilyen fertőtlenítés eltömítheti a maszk anyagát.
Ózongenerátoros fertőtlenítés elvileg nem károsítja a maszkot és a vírus elpusztulását eredményezheti a hőkezelés is.
De felelősen azt kell mondanunk, h nincs olyan maszk amelynél a fertőtlenítést a gyártó javasolja, elfogadja, vagy akár csak csinált volna erre vonatkozó teszteket.
Tudjuk, hogy az ilyen megoldásokat a mostani helyzetben a kényszer szüli, de ez kizárólag a felhasználó döntése lehet.


Meddig hordható a maszk?
Az ilyen KN95, FFP2 maszkokat valójában egyszeri, egy műszakot lefedő használatra ajánlják a gyártók. Pont a funkciója - valamilyen levegőben levő ártalom elleni védelem - miatt a gyártók addig garantálják az ártalom elleni védelmet, amíg az új maszk az arcon van. Levétele után pedig könnyen előfordulhat, hogy a belső felületre is rákerül valamilyen károsító anyag, így a maszk újbóli felvételével az könnyen  a tüdőbe juthat.
De a most kialakult helyzet más. Most nem lehet azt mondani, h dobd el a maszkot és használj mindig újat, át kell értékelnünk ezt az alapelvet.


Mit tehetek, annak érdekében hogy a maszkot sokáig használhassam?

  • A maszk felvétele előtt alaposan kezet kell mosni.

  • A maszkot nagyon körültekintően rögzítsük az arcunkon, ügyelve arra, hogy a maszk széle felfeküdjön a bőrünkön

  • Ne nyúljunk a maszk alá

  • Soha ne érintsük a maszk belső felületét

  • Ha levettük a maszkot és úgy döntünk, hogy még majd használni szeretnénk, akkor soha ne csomagoljuk be, ne tegyük egymásra a maszkokat, ne keverjük és ne tároljuk egy helyen a már használt és új maszkokat. A használt maszkot száraz, pormentes, nyitott, szellőző helyen tároljuk.

  • Ha van rá lehetőségünk akkor a maszkokat rotációs jelleggel használjuk, azaz az egymást követő esetekben más-más maszkot használjunk és ha megoldható akkor csak 2-3 nap után térni vissza az eredeti maszkra.
     

Szelepes vagy nem szelepes maszkot használjak?
A válasz egyértelmű: Szelep nélkülit! A maszkokra a szelep a kilégzések könnyítése miatt kerülhet. Vírusos, járványos, fertőzéssel terhelt időszakban a szelepes maszkok viselését, használatát NEM javasoljuk, hiszen az ilyen maszkok a kilélegzett levegőt nem szűrik meg. Így ha a szeleps maszk viselője beteg, fertőző, akkor nagyon könnyen megfertőzheti a környezetében levő, FFP2 maszkot nem viselő embertársait.
 

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy az itt leírt kérdések/válaszok munkatársaink személyes tanácsai, véleményei, ötletei. Munkavédelmi szakemberekként mi is tudjuk, hogy bizonyos esetekben most kénytelenek vagyunk mást tanácsolni a használatot tekintve ahhoz képest mint amit normál helyzetben javasolnánk. Mi és tudjuk és érezzük, hogy ez a helyzet most más mint a megszokott, ezért is lazítunk egy kicsit a munkavédelmi alapelveinken. 

Mire figyeljen, ha maszkot vásárolna?

Milyen jelölések szükségesek?
 

Fontos, hogy a védőeszköz tartalmazza azokat a jelöléseket, amely alapján pontosan beazonosítható a termék.  A védelmi osztályra, megfelelőségre, szabványszámra történő utalás elengedhetetlenül szükséges. Amennyiben ezek közül valamelyik hiányzik nem lehetünk biztosak abban, hogy a kívánt védelmet biztosítja a védőeszköz. Saját érdekében mindig legyen körültekintő, az egészsége múlhat rajta.

celab_maszk_jelölés_magyarázat.jpg
zkm_maszk_jelölés_magyarázat.jpg

Az alábbi űrlap kitöltésével közvetlenül megrendelheti a maszkot.

További információ: 70/314-9132  illetve tukpartner@tukpartner.hu

Ár: 1.890 Ft/db
Egyedi ár érdekében kérjen árajánlatot.

Amennyiben magánszemélyként szeretne vásárolni, úgy javasoljuk webshopunkat