MASZKOK VÍRUS ELLEN

A részecskeszűrő félálarcok, eldobható légzésvédők szabályozása eltérő a világ különböző pontjain. Járványos helyzetekben legtöbbször a különböző szabványoknak való megfelelőség az, ami alapján kategórizálhatóak a maszkok.

Az általunk leginkább ismert teljesítmény követelmény az FFP2, FFP3. Az FFP2 előírásaihoz viszonyítva nagyon hasonlóan viselkednek azok a légzésvédők amelyek a KN95-nek, N95-nek, P2-nek, DS-nek felelnek meg.

Az összehasonlítás alapján úgy tekinthető, hogy a kínai KN95, az AS/NZ P2, Korea 1. osztály és a Japán DS FFR légzésvédői bioaeroszolok szűrését tekintve (pl. vírusok), »egyenértékűek« az amerikai NIOSH N95 és az európai FFP2 légzésvédőkkel .

Mi most egy kiváló minőségű KN95-ös maszkot ajánlunk  Önöknek.

Megérkeztek a légzésvédő maszkok!

Válassza a minőséget!

Kérdések - Válaszok

Mikor kaphatom meg a megrendelt a maszkot?
Minden héten érkezik 10-15.000 maszk, a megrendelések alapján sorba rakjuk az igényeket. 
 

Mosható-e a maszk?
A légzésvédő maszkok nem moshatók. A mosási lehetőséggel kecsegtetés egy üzleti fogás. Ami mosható az maximum valamilyen szőtt anyagból varrt termék lehet de az nem egy KN95-ös vagy FFP2-es maszk. A mosás egyébként teljesen ellentmond azoknak a higiéniai elvárásoknak, előírásoknak amit a vírusokkal szembeni védekezés során az egészségügyi szervezetek megfogalmaznak. Senkinek sem javasoljuk a maszkok mosását, hiszen a védőeszköz külső felületén megtapadó kórokozók átkerülhetnek más felületre, kézre, ruházatra, másik eszközre és legrosszabb esetben a maszk belső felületére is.
 

Fertőtleníthető-e a maszk?
Vegyi anyagokkal történő fertőtlenítés nincs jó hatással maszk anyagára. Az ilyen fertőtlenítés eltömítheti a maszk anyagát.
Ózongenerátoros fertőtlenítés elvileg nem károsítja a maszkot és a vírus elpusztulását eredményezheti a hőkezelés is.
De felelősen azt kell mondanunk, h nincs olyan maszk amelynél a fertőtlenítést a gyártó javasolja, elfogadja, vagy akár csak csinált volna erre vonatkozó teszteket.
Tudjuk, hogy az ilyen megoldásokat a mostani helyzetben a kényszer szüli, de ez kizárólag a felhasználó döntése lehet.


Meddig hordható a maszk?
Az ilyen KN95, FFP2 maszkokat valójában egyszeri, egy műszakot lefedő használatra ajánlják a gyártók. Pont a funkciója - valamilyen levegőben levő ártalom elleni védelem - miatt a gyártók addig garantálják az ártalom elleni védelmet, amíg az új maszk az arcon van. Levétele után pedig könnyen előfordulhat, hogy a belső felületre is rákerül valamilyen károsító anyag, így a maszk újbóli felvételével az könnyen  a tüdőbe juthat.
De a most kialakult helyzet más. Most nem lehet azt mondani, h dobd el a maszkot és használj mindig újat, át kell értékelnünk ezt az alapelvet.


Mit tehetek, annak érdekében hogy a maszkot sokáig használhassam?

 • A maszk felvétele előtt alaposan kezet kell mosni.

 • A maszkot nagyon körültekintően rögzítsük az arcunkon, ügyelve arra, hogy a maszk széle felfeküdjön a bőrünkön

 • Ne nyúljunk a maszk alá

 • Soha ne érintsük a maszk belső felületét

 • Ha levettük a maszkot és úgy döntünk, hogy még majd használni szeretnénk, akkor soha ne csomagoljuk be, ne tegyük egymásra a maszkokat, ne keverjük és ne tároljuk egy helyen a már használt és új maszkokat. A használt maszkot száraz, pormentes, nyitott, szellőző helyen tároljuk.

 • Ha van rá lehetőségünk akkor a maszkokat rotációs jelleggel használjuk, azaz az egymást követő esetekben más-más maszkot használjunk és ha megoldható akkor csak 2-3 nap után térni vissza az eredeti maszkra.
   

Szelepes vagy nem szelepes maszkot használjak?
A válasz egyértelmű: Szelep nélkülit! A maszkokra a szelep a kilégzések könnyítése miatt kerülhet. Vírusos, járványos, fertőzéssel terhelt időszakban a szelepes maszkok viselését, használatát NEM javasoljuk, hiszen az ilyen maszkok a kilélegzett levegőt nem szűrik meg. Így ha a szeleps maszk viselője beteg, fertőző, akkor nagyon könnyen megfertőzheti a környezetében levő, FFP2 maszkot nem viselő embertársait.
 

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy az itt leírt kérdések/válaszok munkatársaink személyes tanácsai, véleményei, ötletei. Munkavédelmi szakemberekként mi is tudjuk, hogy bizonyos esetekben most kénytelenek vagyunk mást tanácsolni a használatot tekintve ahhoz képest mint amit normál helyzetben javasolnánk. Mi és tudjuk és érezzük, hogy ez a helyzet most más mint a megszokott, ezért is lazítunk egy kicsit a munkavédelmi alapelveinken. 

Mire figyeljen, ha maszkot vásárolna?

Milyen jelölések szükségesek?
 

Fontos, hogy a védőeszköz tartalmazza azokat a jelöléseket, amely alapján pontosan beazonosítható a termék.  A védelmi osztályra, megfelelőségre, szabványszámra történő utalás elengedhetetlenül szükséges. Amennyiben ezek közül valamelyik hiányzik nem lehetünk biztosak abban, hogy a kívánt védelmet biztosítja a védőeszköz. Saját érdekében mindig legyen körültekintő, az egészsége múlhat rajta.

Az alábbi űrlap kitöltésével közvetlenül megrendelheti a maszkot.

További információ: 70/314-9132  illetve tukpartner@tukpartner.hu

Ár: 1.890 Ft/db
Egyedi ár érdekében kérjen árajánlatot.

Amennyiben magánszemélyként szeretne vásárolni, úgy javasoljuk webshopunkat

>TÜK Partner Kft. Magyarország

>Szekszárd, Tartsay u. 15.

>+36 70 314 9132

>tukpartner@tukpartner.hu

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Google Places Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Pinterest Icon
 • Grey Instagram Icon
A tukpartner.com munkaruháival, védőfelszereléseivel bizotnságosabbá teheti munkavégzését, tűzoltó készülékeivel megvédheti értékeit. Az általunk kínált munkavédelmi felszerelések rendelkeznek mindazon tulajonságokkal amelyek megvédik Önt a munavégzés során felmerülő fizikai, kémiai, biológiai hatásoktól, védőfelszereléseinkkel kényelmesebbé, komfortosabbá teheti mindennapjait. Tűzvédelmi felszereléseinkkel, tűzoltó készülékeinkkel, porral oltóinkkal biztonságban érezheti magát.