HÍREINK

2020. január 22-én módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetésre vonatkozó szabályai.

A jó idő beköszöntével megkezdődnek a kerti munkálatok, egyre többen választanak szabadtéri programokat. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének legfőbb oka az emberi gondatlanság. 

HŐSÉGRIASZTÁS - 2017.06.21.
Mit kell tudnunk a hőséghullámok veszélyeivel kapcsolatban?
Az NGM Munkavédelmi Főosztályának felhívása!Alkotói pályázat!
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek egyéni alkotásokat.

Az országos bírálóbizottság elnöke Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A Tolna megyei pályázat védnöke: Dr. Balázs Gábor tű. ezredes tűzoltósági tanácsos igazgató a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A Tolna megyei bírálóbizottság elnöke: Gerzsei Péter igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerület vezető.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni​

További részletek itt:
(Az egyik file a részleteket tartalmazza, a másik pedig egy szülői hozzájáruló nyilatkozat.)AKTUÁLIS!

Munkavédelmi, Tűzvédelmi szaküzletünkbe eladói munkakörbe keresünk fiatal nő munkatársat.

Legyen minimum érettségid, legyél szorgalmas, kitartó, lojális, kreatív, dinamikus, jó kommuni-kációs képességű, ne ijedj meg a feladatoktól, tudj és szeress csapatban dolgozni, felhasználói szinten ismerd a Word számítógépes szövegszerkesztő programot. Szekszárdi munkahely, a Tartsay utcában, normál munkarend, versenyképes fizetés. Cégünk 1992-óta foglalkozik Tűz-védelemmel és Munkavédelemmel, piacvezető a Dél-Dunántúlon. Kérlek, hogy fényképes önéletrajzodat, motivációs leveledet, legmagasabb iskolai végzettségedet igazoló okirat másolatát hozd be az üzletünkbe, vagy küldjed el a  tukpartner@tukpartner.hu e-mail címre.
(2016.11.30)

 

Kataszrófavédelmi rendezvény

A felelős társadalom - a katasztrófavédelem és a közoktatás

Ennek jegyében szervezett konferenciát november 18-án a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központban. A konferencia fókuszában a katasztrófavédelem és a közoktatás felelős társadalom kialakulásában betöltött szerepe állt. A rendezvényen szakmai kiállítóként vettünk részt

További részletek: 

http://tolna.katasztrofavedelem.hu/hirek/3036-a-felelos-tarsadalom-a-katasztrofavedelem-es-a-kozoktatas

 

 

belügyminiszter 54/2014.(XII.5.)BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról. 

A legfontosabb tűzvédelmi jogszabály, amely minden tűzvédelmi feladat, létesítés, tervezés kiinduló pontja. Az OTSZ-hez szorosan kapcsolódnak a TVMI-k azaz a Tűzvédelmi , Műszaki Irányelvek.

Az OTSZ-el kapcsolatos letöltéseket ITT találja.

 

 

Szakmai konferencia

Cégünk alapító tagja az idén 20 éves Magyar Tűzvédelmi Szövetségnek (TSZVSZ, korábbi elnevezése Tűzvédelmi Szolgáltatól és Vállalkozók Szövetsége) A szövetség alapvető célja, hogy közös érdekképviseletbe tömörítse a tűzvédelemmel foglalkozó cégeket és szakmai képzésekkel hozzájáruljon a magyar tűzvédelem fejlődéséhez

Legutolsó illetve soron következő szakmai napunk programját megtekintheti itt

 

Tűzvédelmi szakvizsga 2015. október

 

Az alábbi foglalkozási ágakban rendeztünk szakvizsgát:

 

Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.  

Az A és B tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget     meghaladó mennyiségű ipari és szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai                 felhasználását végzők.                                    

Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.      

Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását     végzők.     

Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek alkalmazását, karbantartását végzők.    

Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását       végzők.                                                                                                  

Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.                          

Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők.

 

TOTAL újdonság

A TOTAL a kimagaslőan magas minőségű termékek gyártása mellett nagyon nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre, az innovációra a K+F-re.  A TOTAL fő mottója: "Minden tűzre a megfelelő tűzoltó készüléket". Ennek megvalósulása érdekében kifejlesztettől az úgynevezett alkoholálló habbal oltó családot. Ezen termékek - mint a megnevezéséből is kitűnik - kiválóan alkalmasak alkoholok tűzeinek oltásáre és a hagyományos porral oltókkal ellenétben ezeknek a készülékeknek az oltóanyagait az alkohol nem károstja, így az oltás során maximális hatékonyság érhető el. További információ iTT...