Munkabalesetek alakulása-2020

Az ITM Munkavédelmi Főosztálya időről-időre nyilvánosságra  hozzá a munkabalesetek alakulásáról készült statisztikát. A most elkészült dokumentum a 2020-as év során tapasztaltakat foglalja össze.

Hidegben történő munkavégzés

A szabadtéri munkahely hidegnek minősül, ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő 50%-nál hosszabb időtartamban a +4 °C-ot nem éri el.

A hideg munkakörnyezet kedvezőtlen hatásai miatt elsősorban a szabadban végzett fizikai munka (pl. fakitermelés, építőipari kivitelezési tevékenység, útépítés, útburkolás, úttisztítás, szemétszállítás, állattartó telepeken végzett munka) során kell különös gondot fordítani a munkavállalók védelmére:

Hidegnek minősülő munkahelyeken munkaszervezéssel kell biztosítani, hogy óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces (szélsőségesen hideg időjárási körülményeknél akár hosszabb időtartamban) pihenőidő beiktatása történjen. A pihenőidőt a környezethez képest melegebb (lehetőleg fűtött, komfortzónába eső), megfelelő ülőalkalmatossággal ellátott pihenőhelyen töltsék el a munkavállalók.

Újdonság - Fagyálló vízköddel oltó

A lítium-ion akkumulátorok, gumiabroncsok vagy műanyagok tüzeinek sikeres eloltásához különösen hatékony oltóanyagra van szükség. A NEURUPPIN WD F-500 sorozatú állandó tűzoltókészülékei itt vannak: A -30 ° C-ig fagyvédett, környezetbarát oltóanyag gyorsan és hatékonyan képes támadni a tüzet. Az F-500 beágyazza és elfojtja az az égő üzemanyagokat és az éghető gázokat. Ezenkívül az oltóanyag gyorsan csökkenti a hőt és csökkenti az égő anyag felületi feszültségét. A NEURUPPIN WD F-500 oltók 1 l, 3 l, 6 l és 9 l méretben kaphatók. Mivel fagyálló oltóanyaggal vannak feltöltve, így alkalmasak arra is, hogy vészhelyzet esetén megbízhatóan elérhetők legyenek a szabadban vagy fűtetlen helyeken

Alkotói pályázat

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére, melyre a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban tanulók küldhetnek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten első helyezést elért alkotások az országos versenyben vesznek részt

CO érzékelők pozitív és negatív listája

A BM OKF, mint a szén-monoxid-érzékelők piacfelügyeletét ellátó hatóság közzéteszi a megbízható és a vizsgálat során nem biztonságosan működő szén-monoxid-érzékelőkről készített kimutatásokat. A negatív listán szereplő termékek forgalmazását a hatóság megtiltotta a termékek nem megbízható működése miatt. A BM OKF felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy semmilyen körülmények között ne vásároljanak a negatív listán szereplő termékek közül, illetve amennyiben korábbról már ilyen érzékelővel rendelkeznek, akkor azokat cseréljék le a pozitív listán található termékek egyikére.

Új Robbanás elleni TVMI

A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény 24/A. § e) pontjában foglalt jogkörömnél fogva a robbanás elleni védelemről szóló Tűzvédelmi Műszaki Irányelv módosítását egységes szerkezetben kiadom. E TvMI 2021. január 15-től érvényes és ezzel egyidejűleg a TvMI 13.1:2020.01.22. azonosítóval rendelkező Tűzvédelmi Műszaki Irányelv érvényét veszti.
 

>TÜK Partner Kft. Magyarország

>Szekszárd, Tartsay u. 15.

>+36 70 314 9132

>tukpartner@tukpartner.hu

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
A tukpartner.com munkaruháival, védőfelszereléseivel bizotnságosabbá teheti munkavégzését, tűzoltó készülékeivel megvédheti értékeit. Az általunk kínált munkavédelmi felszerelések rendelkeznek mindazon tulajonságokkal amelyek megvédik Önt a munavégzés során felmerülő fizikai, kémiai, biológiai hatásoktól, védőfelszereléseinkkel kényelmesebbé, komfortosabbá teheti mindennapjait. Tűzvédelmi felszereléseinkkel, tűzoltó készülékeinkkel, porral oltóinkkal biztonságban érezheti magát.